Whatsapp
Afspraak
Bel
Email
Whatsapp
Afspraak
Bel
Mail

 

McGill-behandeling

 

Wat is de McGill Methode?
De McGill Methode brengt scherp in beeld welke bewegingen, houdingen en belasting de rugpijn veroorzaken. Het biedt daarnaast een scala aan correctiemogelijkheden die de pijnbron wegnemen. De methode is ontwikkeld door de Canadese professor Stuart McGill. Jarenlang onderzoek en behandeling van patiënten met chronische lage rugpijn leverde deze revolutionair andere aanpak op. 

Wat kunt u verwachten?
Chronische lage rugpijn wordt door ieder mens anders ervaren. Daarom neemt de McGill-behandelaar de tijd voor een aandachtig biomechanisch onderzoek. We identificeren de pijnbron(nen) én de bewegingen en houdingen die de pijn in stand houden. Een consult volgens de McGill-Methode duurt ongeveer drie uur. In die tijd krijgt u een uitgebreide anamnese, houding- en bewegingsonderzoek en coaching in de corrigerende bewegingen waarmee u uw pijn wegneemt. Aan het eind van het consult heeft u meer dan ooit inzicht in uw onderrugklachten en waarom de pijn aanwezig blijft. Het belangrijkste doel van de McGill-methode is dat u zelf de regie krijgt om uw pijnklachten te verhelpen. 

Hoe werkt de McGill-Methode?
Doordat we achterhalen welke bewegingen, houdingen en belasting de pijn veroorzaken, bent u in staat deze uit uw dagelijkse bewegingspatroon te verwijderen. Dit geeft het pijnlijke weefsel (tussenwervelschijven, hernia, facetgewricht, zenuwen, enz.) de kans om eindelijk te herstellen en neemt de pijn af. 

Voor wie is de McGill-Methode bedoeld?
Patiënten die baat hebben bij de McGill-Methode hebben vaak jarenlang zonder succes de molen van de reguliere zorg doorlopen. Vaak hebben ze al meerdere fysiotherapeuten, artsen of specialisten bezocht, zonder de rugpijn duurzaam op te lossen. Tijdens het consult leert u hoe u nieuwe bewegingen en een correcte houding consequent in uw dagelijks leven toepast. De methode is alleen succesvol als u actief deelneemt aan de behandeling en door toepassing van de corrigerende houdingen toegewijd aan uw herstelproces werkt.

Aanmelden
Voor een afspraak of meer informatie kunt u bellen naar de praktijk of mailen. De assistente plant dan een gratis belafspraak van tien minuten in met Shaun Smith. In samenspraak met u bepaalt hij of deze aanpak voor u geschikt is. 

Kosten
Een McGill-consult duurt drie uur en heeft daarom een hoger tarief dan een standaard chiropractisch consult. De volledige kosten worden vooraf met u besproken.

Click here for the English version of
the McGill page
Professor Stuart McGill
Bestel hier uw McGill boek
 

embedding google maps into website

Adres:
Mathildastraat 44,
4901 HC Oosterhout (NB)

Openingstijden

Maandag 09:00 - 20:00 uur
Dinsdag 08:00 - 17:00 uur
Woensdag 09:00 - 17:00 uur
Donderdag 09:00 - 20:00 uur
Vrijdag 08:00 - 17:00 uur

De praktijk is dagelijks telefonisch
bereikbaar vanaf 8:30 uur
Copyright

embedding google maps into website

Adres:
Mathildastraat 44,
4901 HC Oosterhout (NB)

Openingstijden

Maandag 09:00 - 20:00 uur
Dinsdag 08:00 - 17:00 uur
Woensdag 09:00 - 17:00 uur
Donderdag 09:00 - 20:00 uur
Vrijdag 08:00 - 17:00 uur

De praktijk is dagelijks telefonisch
bereikbaar vanaf 8:30 uur
Aangesloten bij

Copyright