Whatsapp
Afspraak
Bel
Email
Whatsapp
Afspraak
Bel
Mail

 

Hoofdpijn en migraine

 

Er zijn uiteenlopende soorten hoofdpijn. De chiropractor behandelt met name hoofdpijn vanuit de nek (ook wel: cervicogene hoofdpijn), spanningshoofdpijn en migraine.

Onderzoek en behandeling

De chiropractor moet eerst een indruk krijgen van de soort(en) hoofdpijn waarvan u last heeft. Niet elke hoofdpijn kan met dezelfde behandelmethode effectief worden aangepakt.  Daarom stellen we tijdens het eerste consult vragen en proberen we met lichamelijk onderzoek te achterhalen wat de oorzaak van de pijn is. Met een helder behandelplan starten we vervolgens de behandeling. Deze behandeling bestaat bijvoorbeeld uit manipulaties om de gewrichtsfunctie te verbeteren of technieken die helpen om spieren te ontspannen en het bindweefsel te versoepelen. Met behulp van oefeningen werken we ook aan een betere lichaamshouding, zodat de belasting op de nek en schouders verlaagt en de pijn structureel vermindert.

Hoofdpijn vanuit de nek

Cervicogene hoofdpijn bevindt zich vaak aan één kant van het hoofd. Het kan ook aan beide kanten voorkomen. De pijn start gewoonlijk in de nek en straalt uit naar het gebied bij de slaap en boven het oog. De pijn is vaak zeurend en komt in aanvallen. Die variëren van enige uren tot enkele dagen. 

De oorzaak van deze hoofdpijn ligt in de structuren rond de bovenste nekwervels. Als die minder beweeglijk zijn, kan het wervelgewricht geïrriteerd raken. Ook de spier- en bandstructuren eromheen kunnen de hoofdpijn veroorzaken.

Spanningshoofdpijn

Spanningshoofdpijn is een drukkende pijn aan beide kanten van het hoofd of rondom het hoofd. De pijn kan voelen als een strakke band om het hoofd. Vaak gaat de pijn gepaard met gevoeligheid van de schouders, nek en schedelrand. De pijn ontstaat meestal door een verhoogde spanning van de spieren in de nek, meestal aan de achterzijde. De nekwervels kunnen door de hoge spanning niet optimaal functioneren. Vermoeidheid, stress of een slechte lichaamshouding kunnen de klachten verergeren. Daarnaast kan spanningshoofdpijn vanuit het kaakgewricht komen.

Migraine

Er zijn verschillende soorten migraine. Een heftige stekende of bonzende hoofdpijn aan één kant van het hoofd kan op migraine duiden. Bij inspanning verergert de pijn en u kunt zich misselijk voelen of moeten braken. Vaak zijn fel licht of harde geluiden slecht te verdragen. Soms gaat aan een aanval van migraine een ‘aura’ vooraf. U ziet dan flikkeringen of vlekken voor de ogen. In een enkel geval voelt u een doof gevoel, tintelingen of heeft u wat minder kracht aan één kant van uw gezicht of lichaam. De duur van een aanval varieert van enkele uren tot een dag of drie.

Oorzaken

Migraine wordt zeer waarschijnlijk veroorzaakt door invloed van het zenuwstelsel op de bloedvaten. Soms kunnen medicijnen, alcohol of bepaalde voedingsstoffen, zoals kaas en chocolade een aanval uitlokken. Medicijnen kunnen soms uitkomst bieden.

Onderzoek en behandeling

De chiropractor onderzoekt of er een verband is tussen de hoofpijn en uw wervels, gewrichten of zenuwen. Als dat zo is, kan een chiropractische behandeling zinvol zijn. In veel gevallen kunnen wij helpen om het aantal aanvallen en de intensiteit te verminderen.


embedding google maps into website

Adres:
Mathildastraat 44,
4901 HC Oosterhout (NB)

Openingstijden

Maandag 09:00 - 20:00 uur
Dinsdag 08:00 - 17:00 uur
Woensdag 09:00 - 17:00 uur
Donderdag 09:00 - 20:00 uur
Vrijdag 08:00 - 17:00 uur

De praktijk is dagelijks telefonisch
bereikbaar vanaf 8:30 uur
Copyright

embedding google maps into website

Adres:
Mathildastraat 44,
4901 HC Oosterhout (NB)

Openingstijden

Maandag 09:00 - 20:00 uur
Dinsdag 08:00 - 17:00 uur
Woensdag 09:00 - 17:00 uur
Donderdag 09:00 - 20:00 uur
Vrijdag 08:00 - 17:00 uur

De praktijk is dagelijks telefonisch
bereikbaar vanaf 8:30 uur
Aangesloten bij

Copyright